Geschiedenis

De After Summer Party! vloeit voort uit een eerder georganiseerd feest van ons in 2006. Sommigen zullen het nog wel herinneren: Het Mega Bier Feest. Nadat dit feest succes vol was verlopen, kwam er de drang om nog een keer een feest te geven. Dit zou gelijk het jaar daarna al…

In 2009 vond de eerste editie van de After Summer Party plaats. Dit bleek een groot succes, met alleen maar enthousiaste mensen. De opzet was kleinschalig, maar toch met een opzet alsof men op een heus festival terrein rondliep. De muziek werd het eerste jaar verzorgd door een drive-in show.

Na het succes van de 1ste editie moest er natuurlijk een 2de editie komen, enthousiast dat we waren! Begin 2010 vond het eerste overleg dan ook weer plaats. Dezelfde opzet, muziek en het aantal bezoekers dan moest het weer helemaal goed komen. In 2010 werd het element water geïntroduceerd, iets wat elke jaar weer op een andere manier terug moest komen.  

Na de editie van 2010 moest het toch over een andere boeg. Wouden we succesvol blijven dan moest er toch iets veranderen. En dat deden we ook, in plaats van alleen een drive-in show kwam er een live band: Alice Springs. Om de pauzes van de band op te vullen kwam er ook een Dj bij: Dj Hopman. Deze combinatie bleek goud. 550 bezoekers, en festivalterrein was haast te klein!

De combinatie van een live band en een Dj bleek een groot succes, voor de 4de editie gingen wij dus opzoek naar een leuke band… Vindt die maar eens. We vonden hem! Vangrail kwam dat jaar voor het eerst naar Wolvega! Wat een feest! Samen met Dj Hopman goed voor 750 bezoekers! Het festivalterrein direct aan de Schipsloot was voor deze editie dan ook te klein, we zijn verhuist naar het terrein erachter. Prima locatie zo bleek later. Ook de spantent die we elk jaar hadden staan moest plaats maken voor wat groters, een beetje band moet ook onder een goed afdak staan was het moto. Voor het eerst werd er gebruik gemaakt van een Alu-hal en gelijk 1 van 15x40 meter!

En dan is het 2013, hoe gaan we het feest van vorig jaar nou evenaren. Enkele discussies, katers en wat hoofdpijn later zijn we eruit! We zetten gewoon 2! Podiums neer. Één voor de band en één voor de Dj. Aangezien het de 5de editie is mogen we ook wel eens uitpakken! Maar dan nog de band, lastig allemaal. Maar we zijn er uit The Heinoos komen dit jaar de muziek verzorgen. Niet te vergelijken met Vangrail maar zeker wel de moeite waard. Toen moest er nog invulling komen op het andere podium. Ook hier hebben we een oplossing voor gevonden. Dit jaar wordt de muziek in de pauzes verzorgd door Android Drive-in shows. Zijn nemen een complete show mee, dat wordt zeker knallen!

 

 

10 jaar After Summer Party

10 jaar After Summer Party. Dat moet groots gevierd worden! Dat gaan we doen met onder andere 3 podia, waarvan 1 buitenpodium. ...

Lees meer

Terugblikken op vorig jaar

Blik terug op de After Summer Party van vorig jaar met de aftermovie. Ja dat ziet er gezellig uit he, daarom mag je de 11e edit...

Lees meer
Meer nieuws
 • Programma 2022

  Programma 2022

  Dit feestje wordt op zaterdag gevierd met diverde DJ’s en live bands. Check snel het programma voor jouw artiest!

  Check it out!
 • Programma 2022 2

  Programma 2022

  Dit feestje wordt op zaterdag gevierd met diverde DJ’s en live bands. Check snel het programma voor jouw artiest!

  Check it out!

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.